ŠETNJA ZAGREBAČKIM VELESAJMOM

Sonja Leboš, Lana Lovrenčić
25. 05. 2024. - 25. 05. 2024.
Zagrebački velesajam
PERIPATETIČKI FORMAT + POP-UP IZLOŽBA
ŠETNJA ZAGREBAČKIM VELESAJMOM
Zagrebački velesajam

11-13h
(polazak u 11h na glavnom/južnom ulazu)

Vodiči: Sonja Leboš, Lana Lovrenčić

Ovaj peripatetički format (šetnja, opservacija u hodu) upoznati će vas s osnovnim urbanološkim postavkama Zagrebačkog velesajma i nekim vrhunskim djelima modernističke ali i vernakularne arhitekture koja se tamo nalaze. Pop-up izložba, pak, omogućiti će uvid u neka arhitektonska djela koja su se nekoć tamo nalazila ili pak manje vidljive detalje postojećih objekata.
Šetnja završava posjetom izložbi posvećenoj Većeslavu Holjevcu, zagrebačkom gradonačelniku koji je najzaslužniji za izgradnju Zagrebačkog velesajma i Novog Zagreba.

O autorima

Sonja Leboš


Dr.sc. Sonja Leboš obranila je doktorsku disertaciju naslova “Grad na filmu, film u gradu: Zagreb 1941.-1991., kulturno-antropološka perspektiva” u studenom 2022. godine. Diplomirana kulturalna antropologinja te hispanistica, ekspert za kulturni turizam, likovna pedagoginja, studirala je i scenografiju i arhitekturu u Pragu i Zagrebu. Njene aktivnosti kreću se u području kulturalnih i urbanih studija, obrazovanja i produkcije u kulturi i umjetnosti, vizualne i urbane antropologije te analize diskursa, a kustosko-umjetničko i znanstveno djelovanje u području javnog kulturnog rada na međama narativnog urbanizma i vizualnih umjetnosti, dizajna, teorije i prakse performativnosti, filma i novih medija.

Lana Lovrenčić

CV ovdje